Social Business Week

10329278_390200844453929_97629219759774468_n Michael och Gabriele från Projekt Kärleksbarn var på Social Business Week i Lund i år. Vi träffade många intressanta personer, fick möjlighet att föreställa Projekt Kärleksbarn för dem och utveckla nya idéer för vårt projekt. Under dagarna fick vi lyssna på många motiverande presentationer och deltar i spännande workshops.

Ett av de viktigaste lärodomer från Social Business Week var att sociala problem är väldigt komplexa. Oftast är det inte en enda faktor som behöver förändras, utan en hel rad av utmaningar som måste tas itu med. Om man skapar rum för de inblandade persongrupper till att utbyta perspektiv och idéer kan det däremot ske något underbart: Tillsammans skapar man lösningar som är tillgodo för alla. Denna ansats liknar väldigt mycket vår egen filosofi. Teamet av Projekt Kärleksbarn har ett holistisk syn på sin egen framtid. I samarbete med våra stake- och shareholders vill vi skapa en plats, där social transformation blir möjligt.

Speciellt spännande på Social Business Week var vår möte med Henrik Dyssen från Leksell Social Ventures och Lewis Horne från Lund University Social Innovation Center – både mycket spännande personligheter. Därutöver vann Michael i Social Business Labs Tweet tävling en exklusiv gala middag på sista dagen av Social Business Week. Hedersgästen var Mohammad Yunus, som är fredsnobelpristagare för sitt arbete med mikrokrediter och social business.

Det här skulle också kunna vara intressant för dig:

Social Innovation: Framtidens Hotell

Hur kommer turism i Skåne vara om 20 år? Den kommer vara mer betydande, diversifierad

Social Business Week

Michael och Gabriele från Projekt Kärleksbarn var på Social Business Week i Lund i år.

Ny webbsida

Den nya webbsidan är nu online. Vi hoppas att ni gillar den lika mycket som

Skåne Innovation Week

Gabriele presenterade Projekt Kärleksbarn på Skåne Innovation Week den 4:e Juni 2014. Under titeln „Why